Почеле „Олимпијске сеоске игре”

Спорт

На терену за мали фудбал у Јошаници данас је свечано отворено општинско такмичење Олимијских сеоских игара. Игре је отворио заменик председника општине Сокобања, Владимир Миловановић који је поздравио присутне а екипама пожелео успех у дисциплинама у којима се такмиче и уручио поклон МЗ Јошаница као орагнизатору као и медаље и захвалнице учесницима.

‒ Олимијске сеоске игре су манифестација која прати и нашу стратегију у оквиру које ми као Локална самоуправа покушавамо да стимулишемо младе људе да остану да живе на селу управо организовањем оваквих активности. Са друге стране, кроз Олимпијске сеоске игре на директан начин промовишемо спорт и здраве стилове живота код деце и младих и ова манифестација ће и у наредном периоду бити подржавана од стране општине Сокобања ‒ каже Миловановић.

Након отварања игара и жребања екипа пријатељску утакмицу одиграле су екипа спортских ветерана Сокобање и Клуб малог фудбала „Озрен”.

‒ Ми спортски ветерани Сокобање смо направили екипу у малом фудбалу која кроз спорт и дружења има за циљ да кроз познанства спортиста многобројних градова Србије и бивших Југословенских Република, што значи да има и међународни карактер, промовише и нашу општину као туристичку дестинацију и приближавање наше општине и туристичког и бањског потенцијала за градове и људе који нису довољно упућени. Нама је драго да је руководство наше општине препознало ту нашу организацију и наше намере и видевши сами што су учествовали у Апатину и Котор Вароши а и редовно када смо домаћини овде у Сокобањи ‒ каже Горан Франкуловић члан екипе „Спортских ветерана Сокобање”.

После овог ревијалног дела, креће елиминациона фаза такмичења у дисциплини мали фудбал, а за најбоље су обезбеђени пехари, медаље и дипломе.

podela medalja veteranima DSC5137 (1)
podela medalja veteranima DSC5137 (2)
veterani goran frankulovic DSC5140
veterani DSC5144
MZ Josanica DSC5146
Aperture: 7.1
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

Ове године пријавило се се пријавило 12 месних заједница, и то: Николинац, Жучковац, Шарбановац, Врбовац, Јошаница, Мужинац, Језеро, Трубаревац, Ресник, Врмџа, Врело и Милушинац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + four =