Udruženje književnika

Победници конкурса УК „Стојан Живадиновић” за најлепшу песму и причу

Култура

Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање објавило је победнике другог међународног конкурса за најлепшу песму и најлепшу причу „Сокобања 2020”. Сокобањско удружење књижевника је овај конкурс расписало 1. Јула поводом четврте годишњице свог оснивања, а тема је била слободна.

Трочлани жири у саставу: Хранимир Хране Милојковић, председник УК „Стојан Живадиновић”, Милош Мики Вељковић и Ана Мијајиловић, чланови удружења,изабрао је најлепше песме и приче од којих су неке награђене, друге похваљене а велики број њих ући ће и у овогодишњи Зборник.

На конкурс је стигло укупно 105 песама од 68 аутора. Прво место заузела је песма „Огњиште” аутора Милка Стојковића из Смедеревске Паланке. Друго место припало је песми „Срб, јунак, мартир” ауторке Нађе Бранков из Вршца а треће Данијели Божичковић Радуловић из Малог Црнића за песму „Нера”. Похвале су добили Јован Н. Бундало, Ружица Томић и Даринка Крунић Бјелица, док ће у Зборник ући још 62 песме.

На конкурс за најлепшу причу стигло је укупно 53 прича од 35 аутора. Прво место освојио је Душан МијаловићАдски из Ниша за причу „Собно пролеће”. Друго место Јован Н. Бундало из Београда за причу „Дара Јованова” а треће место припало је ауторки Мири Церовић Тасић из Ниша за причу „Последње путовање ћиром”. Похваљене су и приче аутора: Ружице Томић, Љубомира Илића и Николе Пешића а у Зборник улази још 29 прича.

Промоција Зборника и додела награда биће одржана у другој половини октобра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =