Алексиначки глумци прикупљали помоћ за породице рудара

Друштво Култура

Позориште „Дука Јовановић” из Алексинца наставило је са акцијом прикупљања помоћи за породице настрадалих рудара. Синоћ је у Биоскопу „Моравица”, у Сокобањи, одиграна представа „Из икс у ипсилон − Не играј на Енглез(и)е”, а уместо улазница сакупљани су прилози на пункту Црвеног крста Сокобање истакнутом у холу биоскопа.

Ова представа је настала прошле године и по речима учесника већ неколико пута је играна у хуманитарне сврхе.

− Ми смо у Алексинцу, прошле године, неких шест, седам пута одиграли представу у хуманитарне сврхе, наменски, за породице настрадалих рудара у оној трагичној несрећи , 1. априла у руднику „Соко”. И сада настављамо да то радимо у окружењу. Сокобања је била прва на реду, а биће и у још неколико градова. И све смо ово реализовали у сарадњи са Црвеним крстом Сокобање и уз подршку Oпштине Сокобања, а уз генерално покровитељство кладионица „Макс Бет” и њиховим пројектом „Одговорно клађење” − каже Милош Паовић, један од глумаца.

Овај саговорник још каже да је задовољан посетом и донацијама, Сав сакупљен прилог намењен је породицама рудара страдалих у несрећи која се догодила у РМУ „Соко” 1.априла 2022. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 17 =