„Pažljivkova pravila u saobraćaju”

Društvo

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Sokobanja u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju i Vladom Republike Srbije juče su u bioskopu „Moravica” održane promotivne aktivnosti o bezbednosti učesnika u saobraćaju. Ovakve akcije na teritoriji Opštine Sokobanja organizuju se već godinama i namenjene su svim učesnicima u saobraćaju a posebno najmlađima odnosno predškolcima i prvacima. Ovog puta promociji su prisustvovali i penzioneri. Skup je otvorio i u ime opštine Sokobanja prisutne pozdravio zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović.

− Kao i prethodnih  godina ovakva akcija ima za cilj da predškolcima i prvacima predstavi osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Svake godine organizujemo ovakve akcije međutim pošto smo prvi put u ovako  predivnom objektu napravili smo i veći skup u koji smo uključili i naše drage penzionere – rekao je Milovanović.

Zamenik je prvacima i predškolcima podelio knjižice „Pažljivkova pravila u saobraćaju” u kojima je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.

Pored toga, kao i prethodnih godina Milovanović je je mladim roditeljima dece koja su u poslednjih godinu dana rođena na teritoriji opštine podelio auto-sedišta naznačivši važnost upotrebe istih.

− Opštini Sokobanja je na prvom mestu sigurnost naše dece i penzionera. U prethodnom periodu dosta smo uradili na tom planu. Pored video nadzora na celoj teritoriji grada u okviru čega ćemo osigurati i Centar za socijalni rad, Crveni krst, škole i parkove,  uradili smo na kilometre trotoara i sa tom praksom ćemo nastaviti i u narednom periodu i to je nešto najosnovnije. U planu je i postavljanje stop tastera kod Doma Zdravlja koji će dosta značiti našim penzionerima − istako je Milovanović.

Prezentaciji su prisustvovali i predstavnci Policijske stanice Sokobanja, a prisutnima su prikazana i dva kratka promo filma „Pažljivko”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =