„Пажљивкова правила у саобраћају”

Друштво

У организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Сокобања у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају и Владом Републике Србије јуче су у биоскопу „Моравица” одржане промотивне активности о безбедности учесника у саобраћају. Овакве акције на територији Општине Сокобања организују се већ годинама и намењене су свим учесницима у саобраћају а посебно најмлађима односно предшколцима и првацима. Овог пута промоцији су присуствовали и пензионери. Скуп је отворио и у име општине Сокобања присутне поздравио заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић.

− Као и претходних  година оваква акција има за циљ да предшколцима и првацима представи основна правила понашања у саобраћају. Сваке године организујемо овакве акције међутим пошто смо први пут у овако  предивном објекту направили смо и већи скуп у који смо укључили и наше драге пензионере – рекао је Миловановић.

Заменик је првацима и предшколцима поделио књижице „Пажљивкова правила у саобраћају” у којима је сликовито описана важност правилног понашања у саобраћају у ситуацијама у којима се деца свакодневно могу наћи.

Поред тога, као и претходних година Миловановић је је младим родитељима деце која су у последњих годину дана рођена на територији општине поделио ауто-седишта назначивши важност употребе истих.

− Општини Сокобања је на првом месту сигурност наше деце и пензионера. У претходном периоду доста смо урадили на том плану. Поред видео надзора на целој територији града у оквиру чега ћемо осигурати и Центар за социјални рад, Црвени крст, школе и паркове,  урадили смо на километре тротоара и са том праксом ћемо наставити и у наредном периоду и то је нешто најосновније. У плану је и постављање стоп тастера код Дома Здравља који ће доста значити нашим пензионерима − истако је Миловановић.

Презентацији су присуствовали и представнци Полицијске станице Сокобања, а присутнима су приказана и два кратка промо филма „Пажљивко”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 16 =