Парк „Соколићи” биће завршен средином новембра

Друштво

У току су радови на реконструкцији и изградњи Дечјег игралишта „Соколићи” у парку у центру Сокобање. Постављено је шест великих справа, зип лајн и мањи мобилијар односно љуљашке и клацкалице. Према речима Миодрага Николића председника општине Сокобања, дечји паркић ће бити готов и свечано отворен, средином новембра.

− Остало је партерно уређење,биће постављена тартан подлога испод справа у складу са Правилником о безбедности дечјих игралишта. Дечица су нестрпљива и стално долазе, па извођачи имају проблеме, тако да бих замолио родитеље да због безбедности деце поведу рачуна и не доводе их на игралиште док се не заврше бар груби радови − рекао је Николић.

Општина Сокобања интензивно ради на унапређењу садржаја за младе и најмлађе.

− Поред низа активности подсредством којих смо помогли родитељима, попут куповине уџбеника и награђивања најбољих ученика, у наредном периоду планирамо да уредимо дечје паркове у свим деловима Сокобање попут Подине, Царине и Чуке, где највише и има деце. Недавно смо отворили дечји паркић у једном делу Царине а ускоро ћемо и на другом крају истог насеља. Ту се нећемо зауставити, средићемо дечја игралишта у 12 села наше општине, да би и деца из руралних средина имала све исто као њихови вршњаци у самој Сокобањи − рекао је Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 7 =