Park „Sokolići” biće završen sredinom novembra

Društvo

U toku su radovi na rekonstrukciji i izgradnji Dečjeg igrališta „Sokolići” u parku u centru Sokobanje. Postavljeno je šest velikih sprava, zip lajn i manji mobilijar odnosno ljuljaške i klackalice. Prema rečima Miodraga Nikolića predsednika opštine Sokobanja, dečji parkić će biti gotov i svečano otvoren, sredinom novembra.

− Ostalo je parterno uređenje,biće postavljena tartan podloga ispod sprava u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Dečica su nestrpljiva i stalno dolaze, pa izvođači imaju probleme, tako da bih zamolio roditelje da zbog bezbednosti dece povedu računa i ne dovode ih na igralište dok se ne završe bar grubi radovi − rekao je Nikolić.

Opština Sokobanja intenzivno radi na unapređenju sadržaja za mlade i najmlađe.

− Pored niza aktivnosti podsredstvom kojih smo pomogli roditeljima, poput kupovine udžbenika i nagrađivanja najboljih učenika, u narednom periodu planiramo da uredimo dečje parkove u svim delovima Sokobanje poput Podine, Carine i Čuke, gde najviše i ima dece. Nedavno smo otvorili dečji parkić u jednom delu Carine a uskoro ćemo i na drugom kraju istog naselja. Tu se nećemo zaustaviti, sredićemo dečja igrališta u 12 sela naše opštine, da bi i deca iz ruralnih sredina imala sve isto kao njihovi vršnjaci u samoj Sokobanji − rekao je Nikolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + fourteen =