Sokobanja

Paketi pomoći za najugroženije na teritoriji opštine Sokobanja

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Sokobanja, u cilju preduzimanja operativnih mera na sprečavanju širenja virusa Kovid-19 na teritoriji opštine Sokobanja, danas je održao vanrednu telefonsku sednicu. Doneta je odluka kojom se Centru za socijalni rad nalaže da, radi pomoći najugroženijem delu stanovništva u Sokobanji kao i penzionerima sa najnižim primanjima na teritoriji opštine, nabavi tri hiljade paketa. Pakete treba da sačinjavaju prehrambeni proizvodi i sredstva za higijenu, a njihova ukupna vrednosti trebalo bi da iznosi tri miliona dinara.

Nalaženo je i PU „Bucko” da svoje prostorije stavi na raspolaganje Centru za socijalni rad, u svrhu smeštaja, odnosno zbrinjavanja dece bez roditeljskog staranja, a u skladu sa instrukcijom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takođe, naloženo je svim pravnim licima sa teritorije opštine Sokobanja, čiji je osnivač oppština Sokobanja, a koja su primenila meru korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora, da po isteku istog, svoj rad organizuju u skladu sa Uredbom o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − twelve =