SO Sokobanja

Скупштина општине Сокобања: Хитне одлуке на интернет седници

Друштво

Суботње заседање локалног парламента у Сокобањи остаће запамћено по употреби савремених техничких помагала и интернета у раду одборника који су седећи у својим кућама комуницирали између себе и доносили одлуке. У овој видео-седници учествовало је 20 народних представника, од 30 колико броји сокобањска скупштина, па су донете одлуке валидне. У раду није учествовао један број опозиционих одборника, из редова Демократске странке, који већ дуже време бојкотују рад општинског парламента.

Одборници су најпре усвојили измену Одлуке о привременој обустави извршења буџета и тиме омогућили несметано функционисање локалне самоуправе у овој ванредној ситуацији. Скупштина је усвојила више програма из области пољопривреде, као и правилнике, односно текст конкурса за субвенције у пољопривреди који ће бити расписани и реализовани након престанка ванредног стања. На субвенције из општинског буџета моћи ће да рачунају сточари за приплодна грла и набавку електричних пастира, пољопривредници за садни материјал, пчелари за куповину опреме, стрелци у противградној одбрани и удружења у области пољопривреде.

SO Sokobanja

Родитељи чија су деца корисници услуга Предшколске установе „Буцко” неће плаћати накнаду овој установи за период од 15. марта па док траје ванредно стање. То је суштина одлуке сокобањаког локалног парламента на онлајн седници одржаној у суботу,11. априла.

Скупштина је усвојила и два документа која ће омогућити техничко јачање Јавно комуналног предузећа „Напредак”, односно набавку новчаних средстава за куповину опреме, и то сагласност на упис залога на новчана потраживања и сагласност на Ребаланс финансијског плана предузећа за 2020. годину.

Остале тачке које су биле предвиђене за 26. седницу СО Сокобања, а међу њима је највише било извештаја о раду предузећа и установа у 2019. години, одложене су. Ово заседање је било првобитно заказано за 23. март, али је због ванредног стања отказано.

SO Sokobanja

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + nine =