Nemanja-Djordjevic

Otvoren konkurs za „Nišvil” volontere

Kultura

Mladi koji žele da učestvuju na „Nišvilu” kao volonteri imaju prilike da se prijave do 10 jula. Nišvil džez tim raspisao je konkurs na kome će biti odabrano 300 volontera za predstojeći, 25. međunarodni džez festival. Volonterski program trajaće od 1. do 12. avgusta.

‒ Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz preko 120 različitih gradova zemlje i inostranstva – podsećaju organizatori.

Kandidati moraju imati minimum 15 godina, a odabrani volonteri biće podeljeni u deset sektora, pri čemu će rad biti organizovan smenski.

(Više informacija i prijava nalaze se na linku volunteers.nisville.com)

Glavni program Internacionalnog niškog džez festivala „Nišvil 2019” održaće se 8, 9, 10. i 11. avgusta, dok će prateći program početi još 2. avgusta.

U glavnom festivalskom programu, prema najavama organizatora, nastupiće Mejsio Parker (Maceo Parker), kultni fank i soul-džez saksofonista, Melin Moj (Malina Moye), atraktivna levoruka američka gistaristkinja i pevačica i mnogi drugi.

„Nišvil 2019” biće jubilarni 25. po redu, a pored bogatog muzičkog programa najavljeni je i mnoštvo dokumentarnih i igranih filmova na pozorišnom i filmskom festivalu u sklopu „Nišvila”.

Foto sa naslovne: Nišvil džez festival  

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 1 =