Почео међународни симпозијум у Бањи: Предавања медицинара отворена и за грађане

Друштво Здравље

Јуче је у хотелу „Моравица” свечано отворен 32. Стручни састанак превентивне медицине Тимочке Крајине који ће трајати до петка 17. маја. Овај скуп који се одржава у организацији зајечарског Завода за јавно здравље „Тимок”, а под покровитељством Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут” Београд, Института за јавно здравље Ниш, медицинских факултета из Беча, Београда, Ниша и Загреба, од прошле године прерастао је у међународни симпозијум.

Поред представника 24 института и завода са територије наше земље, присуствују и представници из Републике Српске, Хрватске, Чешке, Аустрије и Румуније.

Slađana Ristić ‒ Теме које ће бити заступљене на симпозијуму су теме из области превенције и промоције здравља, хигијене заштите животне средине, епидемиологије и микробиологије јавног здравља, дакле оне које које су у вези са радом наше региналне установе која је надлежна за територију Зајечарског и Борског округа. Ми смо други пут у Сокобањи јер имамо изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом и првенствено нам је циљ да ту сарадњу још више унапредимо и кроз организацију оваквих стручних скупова ‒ каже Слађана Ристић, директор Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

Наша саговорница посебно истиче да је ове године пријављен највећи број радова до сада, чак 60 из области превенције, промоције здравља и заштите животне средине, који ће бити презентовани наредних дана.

Она је овом приликом позвала све грађане које занимају поменуте теме да присуствују предавањима која ће бити веома интересантна и корисна за све.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − one =