Основној школи „Митрополит Михаило” поклоњени спортски реквизити

Друштво

Општина Сокобања у сарадњи са Спортским савезом општине Сокобања, поклонила је данас Основној Школи „Митрополит Михаило” спортске реквизите, који су прилагођени ученицима од првог до четвртог разреда. Имајући у виду да је бављење спортом и физичка активност, веома битна за правилан раст и развој деце, општина Сокобања је у сарадњи са Спортским савезом и Спортским рекреативним центром дошла до закључка, да се мора више пажње посветити физичкој активности деце у предшколској доби и нижим разредима основне школе, каже Владимир Миловановић, заменик председника општине.

   

За правилно формирање тела и развој моторичких способности јако је битан период до дванаесте године живота, у складу са тим, ове школске године, ангажована су и стручна лица која раде са децом предшколског и школског узраста и ван наставних активности.

Стеван Манић, председник Спортског савеза Сокобања, каже да су данас Основној школи „Митрополит Михаилов” додељени спортски реквизити у вредности од 100.000 динара, као и да ће до краја године и наредних година ову образовну установу опремити са још реквизита.

Тања Глигоријевић, директорка сокобањске основне школе овом приликом се захвалила општини и спортском савезу са којима, како истиче, Основна школа „Митрополит Михаило”, има одличну сарадњу.

– Управо ови реквизити и ангажовање стручних лица, која раде са заинтересованом децом, веома су битни, посебно за корективни развој деце у овом узрасту – истакла је Глигоријевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 1 =