dan skole

Osnovna škola „Mitropolit Mihailo proslavila 185 rođendan

Društvo

Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” juče je proslavila svoj 185. rođendan. Dan škole obeležen je svečanom priredbom koja je održana u kongresnoj sali hotela „Moravica”. Nakon pozdravnog govora direktorke Tanje Gligorijević održana je prezentacija svih aktivnosti ove obrazovne ustanove u prethodnom periodu, a učenicima koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima u protekloj školskoj godini dodeljene su knjige. Na kraju svečane priredbe za sve učenike i nastavnike, članovi dramske sekcije izveli su predstavu „Kapetan Džon Piplfoks” koja je osvojila drugu nagradu na „Smotri scenskog učiteljskog stvaralaštva” održanoj u Lebanu, kao i nagradu za najbolju mušku ulogu koju tumači učenica Danica Trifić.

dan skole

dan skole dan skole

Sokobanjska osnovna škola osnovana je daleke 1834. godine, a od 2003. godine nosi ime jednog od najobrazovanijih ljudi svog vremena Mitropolita Mihaila. 

dan skole‒ Naša škola nosi naziv Mitropolit Mihailo po čuvenom Sokobanjcu koji se svojoj rodnoj Sokobanji odužio tako što je sagradio crkvu svetog Preobraženja 1892. godine i osnovnu školu odnosno zgradu stare škole koju mi i dan danas koristimo 1894. godine. Zahvaljujući Opštini Sokobanja od ove godine kreće rekonstrukcija stare škole tako da se nadam da ćemo je još dugo koristiti. Na današnji dan Mitropolit Mihailo je dobio titulu episkopa i kroz svoju dugu istoriju naša škola je menjala i ime i datum proslave. Nekada smo Dan škole slavili prvog septembra na dan rođenja Mitropolita Mihaila, međutim pošto je to prvi dan škole bilo je jako nezgodno pa smo odlučili da iskoristimo ovaj značajni datum kada je postao episkop i od pre par godina mi Dan škole slavimo 14. oktobra na jedan značajan verski praznik – Pokrov Presvete Bogorodice ‒ rekla je Tanja Gligorijević, direktorka Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 13 =