dan skole

Основна школа „Митрополит Михаило прославила 185 рођендан

Друштво

Основна школа „Митрополит Михаило” јуче је прославила свој 185. рођендан. Дан школе обележен је свечаном приредбом која је одржана у конгресној сали хотела „Моравица”. Након поздравног говора директорке Тање Глигоријевић одржана је презентација свих активности ове образовне установе у претходном периоду, а ученицима који су постигли најбоље резултате на такмичењима у протеклој школској години додељене су књиге. На крају свечане приредбе за све ученике и наставнике, чланови драмске секције извели су представу „Капетан Џон Пиплфокс” која је освојила другу награду на „Смотри сценског учитељског стваралаштва” одржаној у Лебану, као и награду за најбољу мушку улогу коју тумачи ученица Даница Трифић.

dan skole

dan skole dan skole

Сокобањска основна школа основана је далеке 1834. године, а од 2003. године носи име једног од најобразованијих људи свог времена Митрополита Михаила. 

dan skole‒ Наша школа носи назив Митрополит Михаило по чувеном Сокобањцу који се својој родној Сокобањи одужио тако што је саградио цркву светог Преображења 1892. године и основну школу односно зграду старе школе коју ми и дан данас користимо 1894. године. Захваљујући Општини Сокобања од ове године креће реконструкција старе школе тако да се надам да ћемо је још дуго користити. На данашњи дан Митрополит Михаило је добио титулу епископа и кроз своју дугу историју наша школа је мењала и име и датум прославе. Некада смо Дан школе славили првог септембра на дан рођења Митрополита Михаила, међутим пошто је то први дан школе било је јако незгодно па смо одлучили да искористимо овај значајни датум када је постао епископ и од пре пар година ми Дан школе славимо 14. октобра на један значајан верски празник – Покров Пресвете Богородице ‒ рекла је Тања Глигоријевић, директорка Основне школе „Митрополит Михаило”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + six =