Ljubinko

Osniva se Regionalna turistička organizacija?

Društvo

Da li će Timočka krajina dobiti Regionalnu turističku organizaciju? Odgovor na ovo pitanje znaće se krajem maja, odnosno početkom juna, kada će se u Sokobanji najverovatnije sastati turistički poslenici Borskog i Zaječarskog okruga. Pored ovih, razmatra se i mogućnost uključivanja Nišavskog okruga.

Prema najavama Ljubinka Milenkovića, direktora Turističke organizacije Sokobanja, na nedavnom 9. Turističkom forumu na Paliću, dogovoreno je da ovom skupu prisustvuje i Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Milenković ističe da je formiranje Regionalne turističke organizacije nužno jer to nalaže i sama Strategija razvoja turizma do 2025 godine. Sa druge strane, prema najavama resornog ministarstva, u narednoj godini prioritet za dodelu subvencija imaće projekti regionalnih turističkih organizacija.

Predstavnici Turističke organizacije Sokobanja učestvovali su na 9. Turističkom forumu, održanom od 9. do 12. maja na Paliću, gde se govorilo, pre svega, o načinima unapređenja turizma širom naše zemlje, a održane su i radionice posvećene kreiranju, razvoju i promociji turističkog proizvoda.

Tom prilikom promovisana je i turistička ponuda Sokobanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 1 =