Бесповратна помоћ за покретање бизниса у пољопривреди и туризму

Економија

Општина Сокобања расписала је конкурс за подршку старт-ап бизнису у пољопривреди и туризму, који ће бити отворен до 15. јуна. Могућност да конкуришу имају теже запошљиви становници Сокобање и Књажевца, а конкурс се реализује на основу уговора између Сокобање и Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Како је наведено, право да конкуришу имају млади из сеоских средина од 15 година до 24 године који су незапослени и не школују се, затим жене из сеоских средина, као и Роми.

Висина бесповратне помоћи за појединце креће се од 35 хиљада до 350 хиљада динара, док удружења, задруге и социјална предузећа могу добити и до милион и 180 хиљада динара. Укупно ће бити подељено 9.440.000, од чега ће становници обе општине добити по 50%.

У тексту конкурса напомиње се да помоћ неће бити новчана, већ се поделити материјал у тој вредности. У случају да се подигне новац, који максимално може износити 47 хиљада динара, корисници су у обавези да доставе рачуне.

Помоћ се може користити за старт ап у пољопривреди, што подразумева набавку живе стоке, опреме, пластеника, система за наводњавање, сертификованих садница, кошница и пчела или за старт ап у туризму, што укључује набавку опреме, промотивног и осталог материјала.

Остале појединости у вези са конкурсом доступне су на САЈТУ ОПШТИНЕ СОКОБАЊА

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 5 =