Ljubinko

Оснива се Регионална туристичка организација?

Друштво

Да ли ће Тимочка крајина добити Регионалну туристичку организацију? Одговор на ово питање знаће се крајем маја, односно почетком јуна, када ће се у Сокобањи највероватније састати туристички посленици Борског и Зајечарског округа. Поред ових, разматра се и могућност укључивања Нишавског округа.

Према најавама Љубинка Миленковића, директора Туристичке организације Сокобања, на недавном 9. Туристичком форуму на Палићу, догoворено је да овом скупу присуствује и Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Миленковић истиче да је формирање Регионалне туристичке организације нужно јер то налаже и сама Стратегија развоја туризма до 2025 године. Са друге стране, према најавама ресорног министарства, у наредној години приоритет за доделу субвенција имаће пројекти регионалних туристичких организација.

Представници Туристичке организације Сокобања учествовали су на 9. Туристичком форуму, одржаном од 9. до 12. маја на Палићу, где се говорило, пре свега, о начинима унапређења туризма широм наше земље, а одржане су и радионице посвећене креирању, развоју и промоцији туристичког производа.

Том приликом промовисана је и туристичка понуда Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =