Škola

OŠ „Mitropolit „Mihailo”: Odrađeni probni testovi, od danas pripremna nastava uz strogo poštovanje mera zaštite

Društvo

Po preporuci Ministarstva prosvete, od 1. juna, učenici osmog razreda bili su u obavezi da dođu u školu i preuzmu probne završne testove za srpski jezik i kombinovani test koji su bili u obavezi da odrade kod kuće. Kako saznajemo od Tanje Gligorijević, direktorke OŠ „Mitropolit Mihailo” bilo je bitno da učenici popune identifikacione kartice.

‒ Učenici su uspešno popunili identifikacione kartice, gde je jedan primerak kartice ostao njima, a drugi je poslat Ministarstvu prosvete kako bi u ministarstvu mogli da identifikuju testove učenika i uspešno ih pregledaju. Učenici će ovih dana imati uvid u rezultate probnih testova i imati priliku da se dodatno pripreme za završni ispit ‒ kaže Gligorijević.

U utorak je održan probni završni ispit iz matematike u prostorijama škole. Prema preporukama struke i resornog ministarstva svaka učionica imala je po devet učenika, po jednog dežurnog nastavnika, uz poštovanje odstojanja i uz korišćenje svih preventivnih mera za zaštitu od aktuelnog virusa. Tanja Gligorijević

‒ Nakon završenog ispita testovi su spakovani zajedno sa identifikacionim karticama i prosleđeni školskoj upravi u Zaječaru odakle su poslati za Beograd na skeniranje nakon čega će biti vraćeni pregledačima koji će testove pregledati onlajn, tako da niko od pregledača neće znati čiji test pregleda ‒ dodaje Gligorijević.

Završni ispit za učenike osmog razreda planiran je za 17. 18. i 19. jun, s tim što bi 17. radili test iz srpskog jezika, 18. iz matematike, a 19. kombinovani test.

‒ Sve nedoumice i nedostatke učenici će moći da reše, zajedno sa svojim nastavnicima u narednom periodu jer od danas organizujemo pripremnu nastavu za učenike osmog razreda takođe poštujući preporuke struke i ministarstva o zaštiti protiv širenja virusa kovid-19. Napravljen je raspored časova pripremne nastave tako da će učenici u školi biti bezbedni – kaže Gligorijević.

Ona dodaje da je bitno da roditelji budu upoznati sa činjenicom da je škola preduzela i druge mere zaštite. Radnici Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara kompletnu zgradu škole su dezinfikovali, i pre ulaska učenika u učionice one su bile pod ključem. Za učenike koji nisu imali maske i rukavice škola je obezbedila dovoljan broj, kao i sredstvo za dezinfikovanje obuće i ruku pri ulasku u zgradu škole i da roditelji nemaju razloga da brinu o bezbednosti dece. Pored toga, od pedijatrijske službe Doma zdravlja dostavljen je izveštaj da nema obolele dece od virusa korona među učenicima osnovnoškolskog uzrasta u Sokobanji.

Škola

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + seven =