Škola

ОШ „Митрополит „Михаило”: Oдрађени пробни тестови, од данас припремна настава уз строго поштовање мера заштите

Друштво

По препоруци Министарства просвете, од 1. јуна, ученици осмог разреда били су у обавези да дођу у школу и преузму пробне завршне тестове за српски језик и комбиновани тест који су били у обавези да одраде код куће. Како сазнајемо од Тање Глигоријевић, директорке ОШ „Митрополит Михаило” било је битно да ученици попуне идентификационе картице.

‒ Ученици су успешно попунили идентификационе картице, где је један примерак картице остао њима, а други је послат Министарству просвете како би у министарству могли да идентификују тестове ученика и успешно их прегледају. Ученици ће ових дана имати увид у резултате пробних тестова и имати прилику да се додатно припреме за завршни испит ‒ каже Глигоријевић.

У уторак је одржан пробни завршни испит из математике у просторијама школе. Према препорукама струке и ресорног министарства свака учионица имала је по девет ученика, по једног дежурног наставника, уз поштовање одстојања и уз коришћење свих превентивних мера за заштиту од актуелног вируса. Tanja Gligorijević

‒ Након завршеног испита тeстови су спаковани заједно са идентификационим картицама и прослеђени школској управи у Зајечару одакле су послати за Београд на скенирање након чега ће бити враћени прегледачима који ће тестове прегледати онлајн, тако да нико од прегледача неће знати чији тест прегледа ‒ додаје Глигоријевић.

Завршни испит за ученике осмог разреда планиран је за 17. 18. и 19. јун, с тим што би 17. радили тест из српског језика, 18. из математике, а 19. комбиновани тест.

‒ Све недоумице и недостатке ученици ће моћи да реше, заједно са својим наставницима у наредном периоду јер од данас организујемо припремну наставу за ученике осмог разреда такође поштујући препоруке струке и министарства о заштити против ширења вируса ковид-19. Направљен је распоред часова припремне наставе тако да ће ученици у школи бити безбедни – каже Глигоријевић.

Она додаје да је битно да родитељи буду упознати са чињеницом да је школа предузела и друге мере заштите. Радници Завода за јавно здравље из Зајечара комплетну зграду школе су дезинфиковали, и пре уласка ученика у учионице оне су биле под кључем. За ученике који нису имали маске и рукавице школа је обезбедила довољан број, као и средство за дезинфиковање обуће и руку при уласку у зграду школе и да родитељи немају разлога да брину о безбедности деце. Поред тога, од педијатријске службе Дома здравља достављен је извештај да нема оболеле деце од вируса корона међу ученицима основношколског узраста у Сокобањи.

Škola

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + eight =