Општина Сокобања интензивно ради на решавању проблема водоснабдевања

Друштво

Средствима општине Сокобања пре неколико дана набављена је чистилица за ЈКП „Напредакˮ, а током наредне недеље стићи ће и нова смећара, поред тога интензивно се ради на уклањању вишедеценијског, највећег проблема који Сокобања има, а то је питање водоснабдевања, сазнајемо од председника општине Сокобања Миодрага Николића.

Nikolić – Овим ребалансом буџета, предвидели смо да уведемо топлу воду у аква парк из бушотине које се налази поред њега. С обзиром да је елаборат о резервама показао да ту имамо осам литра у секунди, сав вишак воде који се не утроши биће укључен у водоснабдевање, а кад се, ван летње сезоне, затвори аква парк сва та вода биће коришћена искључиво за водоснабдевање. Ребалансом смо такође предвидели и истражну бушотину у селу Шарбановцу где, према неким првобитним истраживањима, постоје веће количине воде која ће вероватно решити водоснабдевање Белог Потока, Мужинца и Шарбановца, а уколико постоје неке веће количине воде ту воду ћемо такође довести у Сокобању. Поставићемо и резервоар на Лептерији како би током летње сезоне покрили пикове дневне потрошње у поподневним сатима – каже Николић.

Председник Николић је додао да су општина Сокобања и ЈКП „Напредакˮ већ пола године у преговорима са дистрибутерима рециклажног отпада и да су веома озбиљно кренули са решавањем комуналног питања саме селекције отпада.

– Ових дана формирамо јединицу која ће бити у склопу комуналног предузећа, сређујемо постројење које ће бити рециклажно двориште, набавили смо пресу, а надам се да ћемо од септембра успети да кренемо полако са едукацијом угоститељских и трговинских радњи. Следећи корак ће бити и домаћинства како бисмо вршили селекцију отпада и на тај начин смањили притисак на нашу депонију, а продајом тог отпада комунално предузеће оствариваће додатни приход. Ја се надам да ће општина, еколошко друштво, угоститељи, трговци и сви грађани сарађивати и да ћемо стварно успети у томе – додао је Николић.

Иначе, још пре неколико година општина је започела причу у вези са селекцијом отпада која нажалост тада није заживела, тако да се Николић нада да ће сада у том науму сви заједно успети.

 

1 thoughts on “Општина Сокобања интензивно ради на решавању проблема водоснабдевања

  1. Osnovno pitanje je zasto se nikada ne objavluje plan resrikcije vodosnabdevanja nasih gradjana. Ispada da je to doktorat a na lokalnom radiju je bila informacija da akva park trosi kao tri prosecna donacinstva u nasem mestu pa je onda tesko u tom segmentu videti progres. Skoro cetiri godine zivim u ovom divnom gradicu a jos nikada nije postojao plan restrikcije vodosnabdevanja ili je to bilo u domenu vojne tajne, zbog cega to znaju jedino rukovodioci komunalnog i mozda polticari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − eight =