Расписан Конкурс за доделу студентских стипендија општине Сокобања

Друштво

Привремени орган општине Сокобања расписао је данас Јавни конкурс за доделу студентских стипендија општине Сокобања за дефицитарна занимања на високошколским установама за школску 2023/2024. годину.

Дефицитарна занимања у високој школској спреми на подручју општине Сокобања за школску 2023/2024. годину су дипломирани инжењер геологије – за хидрогеологију, дипломирани технолог вода и отпадних вода, дипломирани инжењер машинства, дипломирани инжењер електротехнике, дипломирани инжењер хемије, дипломирани инжењер архитектуре, доктор медицине, професор математике, професор физике и гастроном.

Право на доделу студентске стипендије има редовни студент до навршене 26. године старости, који је уписан први пут у текућу школску годину на студије првог степена (без обзира на коју годину студија је уписан), да има пријављено пребивалиште на територији општине Сокобања најмање годину дана пре расписивања овог конкурса и да није у радном односу.

Додељује се највише десет стипендија на години за свако дефицитарно занимање по једна. Уколико за неко од дефицитарних занимања не постоји интересовање, стипендија се може доделити дефицитарном занимању из друге области за коју постоје заинтересована лица. Редослед студената за доделу стипендије утврђује се на основу постигнутог успеха у студирању, бодује се успех на студијама.

Рок за пријављивање на конкурс је 15 дана од дана објављивања овог конкурса. Пријава и остала конкурсна документа подносе се Комисији за студентске стипендије у наведеном року на шалтеру услужног центра општинске управе Општине Сокобања или послати поштом на адресу: Општинска управа општине Сокобања, ул. Светог Саве бр. 23, са назнаком: Комисији за студентске стипендије – конкурс за доделу студентских стипендија општине Сокобања за дефицитарна занимања.

Студенту се одобрава исплата стипендије за време трајања редовне наставе на Факултету, и исплаћује се у 10 месечних рата, на текући рачун корисника стипендије. Месечни износ студенске стипендије износи 24.000,00 динара.

Корисник студентске стипендије има обавезу да комисији достави потврду о упису у наредну годину студија, да у року од 15 дана од дана завршетка студија комисији достави доказ да је завршио студије и да прихвати понуду за заснивање радног односа у струци на територији општине Сокобања, коју добије у временском периоду од 6 месеци, рачунајући од дана завршетка студија и остане у радном односу на територији општине Сокобања, онолико времена колико је примао стипендију.

Конкурс је истакнут на огласној табли општинске управе општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 1 =