OO SNS

Opština Sokobanja ima veliku podršku Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava

Društvo Politika

‒ Opština Sokobanja je uspešno sprovela četiri tendera u oktobru i početkom novembra meseca – rekao je Isidor Krstić zamenik predsednika OO SNS i predsednik opštine Sokobanja, na početku konferencije za novinare, koja je održana u prostorijama stranke.

Bioskop
Bisokop “Moravica”

Tenderi se odnose na građevinske radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, koji se finansiraju iz sredstava obezbeđenih preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Vrednost radova je oko 84 miliona dinara. Rok za izvođenje je 210 kalendarskih dana. Ugovor je zaključen i nakon davanja saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima može se započeti izvođenje radova.

Urađen je i uspešno sproveden i tender – radovi na rekonstrukciji bioskopa „Moravica” koji se finansiraju preko projekta „Gradovi u fokusu”. Vrednost radova je oko 23 miliona dinara. Ugovor je zaključen i uvođenje u posao se očekuje krajem sledeće nedelje.

‒ Takođe, sproveden je i tender za sanaciju seoskih puteva i ulica na teritoriji opštine Sokobanja i to u seoskim naseljima, Beli Potok, Blendija, Jošanica, Mužinac, Nikolinac, Poružnica, Resnik, Rujevica, Šarbanovac, Trubarevac, Vrbovac i lokalni put Jošanica-Vrmdža. Vrednost ovih radova je 17.107.290, dinara. Radovi su u toku – rekao je Krstić.

Lokalni put josanica vrmdza
Lokalni put Jošanica – Vrmdža

I četvrti tender odnosi se na rekonstrukciju i dogradnju vodovodne mreže u ulicama Svetozara Markovića, Omladinskoj, Miće Panića, Banjičkoj, Branka Đurića i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije u ulici Svetozara Markovića. Vrednost radova je oko devetnaest i po miliona dinara. Od toga je 16 miliona dinara obezbeđeno preko Ministarstva turizma i telekomunikacija, a kroz projekat „Rekonstrukcija i dogradnja saobraćajne i komunalne infrastrukture u cilju unapređenja turističkog potencijala Sokobanje”. Očekuje se da se sa radovima krene do kraja meseca.

‒ Ukupna vrednost radova koji su počeli i koji će se nastaviti do kraja ove, a i naredne godine je 144.116.207, dinara od toga iz budžeta je izdvojeno svega 27.137.791 dinar, a od eksternih izvora odnosno od nadležnih ministarstava i Kancelarije dobijeno je 116.978.461 dinara ili oko milion evra. To govori u prilog tome da Opština Sokobanja ima izuzetno dobru podršku Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava ‒ istako je Krstić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =