OO SNS

Општина Сокобања има велику подршку Владе Републике Србије и надлежних министарстава

Друштво Политика

‒ Општина Сокобања је успешно спровела четири тендера у октобру и почетком новембра месеца – рекао је Исидор Крстић заменик председника ОО СНС и председник општине Сокобања, на почетку конференције за новинаре, која је одржана у просторијама странке.

Bioskop
Бисокоп “Моравица”

Тендери се односе на грађевинске радове на реконструкцији Основне школе „Митрополит Михаило”, који се финансирају из средстава обезбеђених преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Вредност радова је око 84 милиона динара. Рок за извођење је 210 календарских дана. Уговор је закључен и након давања сагласности Канцеларије за управљање јавним улагањима може се започети извођење радова.

Урађен је и успешно спроведен и тендер – радови на реконструкцији биоскопа „Моравица” који се финансирају преко пројекта „Градови у фокусу”. Вредност радова је око 23 милиона динара. Уговор је закључен и увођење у посао се очекује крајем следеће недеље.

‒ Такође, спроведен је и тендер за санацију сеоских путева и улица на територији општине Сокобања и то у сеоским насељима, Бели Поток, Блендија, Јошаница, Мужинац, Николинац, Поружница, Ресник, Рујевица, Шарбановац, Трубаревац, Врбовац и локални пут Јошаница-Врмџа. Вредност ових радова је 17.107.290, динара. Радови су у току – рекао је Крстић.

Lokalni put josanica vrmdza
Локални пут Јошаница – Врмџа

И четврти тендер односи се на реконструкцију и доградњу водоводне мреже у улицама Светозара Марковића, Омладинској, Миће Панића, Бањичкој, Бранка Ђурића и реконструкцију атмосферске канализације у улици Светозара Марковића. Вредност радова је око деветнаест и по милиона динара. Од тога је 16 милиона динара обезбеђено преко Министарства туризма и телекомуникација, а кроз пројекат „Реконструкција и доградња саобраћајне и комуналне инфраструктуре у циљу унапређења туристичког потенцијала Сокобање”. Очекује се да се са радовима крене до краја месеца.

‒ Укупна вредност радова који су почели и који ће се наставити до краја ове, а и наредне године је 144.116.207, динара од тога из буџета је издвојено свега 27.137.791 динар, а од екстерних извора односно од надлежних министарстава и Канцеларије добијено је 116.978.461 динара или око милион евра. То говори у прилог томе да Општина Сокобања има изузетно добру подршку Владе Републике Србије и надлежних министарстава ‒ истако је Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =