Opština poziva preduzeća i ustanove da dostave informacije o potrebama za stručnim kadrom radi stipendiranja studenata

Društvo

Opština Sokobanja je raspisala Javni poziv koji je upućen privrednim subjektima, javnim preduzećima i ustanovama kao i Nacionalnoj službi za zapošljavanje i drugim pravnim licima da Opštinskoj upravi do 3. avgusta, pisanim putem dostavi informacije odnosno podatke o potrebama za odgovarajućim stručnim kadrom.

Na osnovu tih podataka Komisija za studentske stipendije sačiniće listu deficitarnih zanimanja na teritoriji opštine Sokobanja, za potrebe stipendiranja studenata.

Odluku o stipendiranju studenata, odbornici Opštine Sokobanja doneli su na sednici Skupštine opštine koja je održana u aprilu, a o čemu smo već pisali. Pod stipendiranjem studenata, u smislu ove odluke, smatra se dodela stipendija redovnim studentima koji se školuju za zanimanja koja su na teritoriji opštine Sokobanja određena kao deficitarna zanimanja. Koja su to zanimanja, znaće se na osnovu podataka koje će Opštinskoj upravi narednih dana dostaviti javna preduzeća i ustanove kao i Nacionalna služba a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Stipendije se dodeljuju na osnovu konkursa koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji opštine, oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Sokobanja i lokalnim sredstvima javnog informisanja.

Pravo na studentsku stipendiju, u skladu sa ovom odlukom, imaće redovni studenti visokoškolskih ustanova za zanimanja koja su na teritoriji opštine Sokobanja određena kao deficitarna zanimanja a koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog stepena (bez obzira na koju godinu studija je upisan) i imaju prebivalište na teritoriji opštine Sokobanja najmanje godinu dana pre raspisivanja javnog konkursa.

Prijavu na konkurs za dodelu stipendije ne može podneti student koji je u radnom odnosu ili je navršio 26. godinu života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − thirteen =