Policija

Опасан викенд: Возе пијани, дрогирани и без возачке дозволе

Друштво

Судећи по достављеном Саопштењу за јавност Полицијске управе Зајечар, саобраћајна полиција у целом региону имала је доста посла, па је током викенда задржала петоро возача који су управљали возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, од којих је један изазвао саобраћајну незгоду.

Патрола је у Сокобањи искључила двадесетосмогодишњег возача „хјундаијаˮ који је возио са 1,24 промила алкохола у организму. Саобраћајна полиција је у околини Зајечара зауставила двадесетогодишњег возача „фиатаˮ који је био позитиван на канабис. Приликом прегледа возила полиција је код двадесетогодишњег сувозача пронашла 21 грам биљне материје налик на марихуану те ће, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, против њега бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање опојних дрога. Такође, из саобраћаја је искључен и возач „сузукијаˮ (42) који је возио са 1,82 промила алкохола у организму, стоји поред осталог у достављеном полицијском саопштењу.

На подручју Књажевца полиција је искључила тридесетогодишњег возача „мерцедесаˮ који је возио са 2,10 промила алкохола у организму, док је двадесетдвогодишња девојка управљајући „пежоомˮ без возачке дозволе и са 1,74 промила алкохола у организму, слетела поред пута и ударила у земљани насип.

У саопштењу Полицијске управе Зајечар се наглашава ду су сви возачи задржани и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве. Такође, апелује се на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, као и да поштују све саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − two =