Poseta ministra

Министар Стефановић: Стиже ново ватрогасно возило и помоћ у градњи инфраструктуре

Друштво

Министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Републике Србије Небојша Стефановић, боравећи данас у Сокобањи, најавио је модернизацију и повећање броја припадника у овдашњој полицијској станици, као и до краја године набавку новог ватрогасног возила и реновирање просторија које ватрогасци користе.

Министар Стефановић је најпре обишао Полицијску станицу Сокобања, а затим разговарао са запосленима, након чега је одржао састанак и са челним људима сокобањске локалне самоуправе. Након тога, министар Стефановић је упознао јавност да је на састанку било речи и о изградњи путне инфраструктуре на подручју општине Сокобања, као и изградњи обилазнице и петље која ће омогућити директан излазак саобраћајнице из Бање на аутопут. Стефановић је најавио и републичку помоћ у сређивању сокобањских улица.

‒ Договорили смо и даљу помоћ ЈП ‘Путеви Србије’ из републичког буџета за асфалтирање и изградњу путева кроз саму Сокобању. Ради се о неколико улица које је општина навела као важне за свој даљи развој и то ће ‘Путеви Србије’ у наредних неколико месеци да заврше, поред две улице које се већ раде и које су у плану и које ће Република додатно да финансира ‒ казао је министар уз напомену да је веома важно што на тим пројектима заједно раде Република и локална власт и као пример успешне сарадње навео изградњу Летње позорнице чија је вредност до сада преко 130 милиона динара.

Poseta ministra

Према његовим речима једна од тема тих разговора било је и запошљавање као и помоћ Републике у изградњи комуналне инфраструктуре, пре свега водовода, канализације и појачање напона електричне енергије.

Министар Стефановић се осврнуо и на активности у вези са унапређењем безбедности на подручју општине Сокобања, најавивши одређене инвестиције у инфраструктури и опремању пре свега ватрогасне службе.

‒ Са колегама из министарства посетили смо Полицијску станицу Сокобања и Ватрогасну бригаду и до краја године реновираћемо део простора како би побољшали услове рада, а планирана је и набавка једног новог ватрогасног возила ‒ поручио је први човек полиције.

Poseta ministra

Он је саопштио и добру вест за младе који желе да се баве полицијским послом.

‒ Планирамо ново запошљавање људи са овог простора у Министарству унутрашњих послова и на тај начин помоћи ћемо да они остану овде и заснују своје породице ‒ казао је Стефановић, уз оцену да је сарадња Републике и Општине сада на високом нивоу, што се види и осећа.

Он је рекао да и поред тога увек има места за унапређење те сарадње и да су се неки од предлога могли чути на данашњем састанку. Стефановић је затим са својим сарадницима разговарао са грађанима општине Сокобања са жељом да чује њихове проблем и помогне у њиховом решавању.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =