SNS

OO SNS: Trećina budžeta za investicije

Društvo Politika

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Opštinskog odbora SNS Sokobanja, javnosti se obratio Vladimir Milovanović, zamenik predsednika Opštine Sokobanja i predsednik Odbora. On je predstavio nacrt budžeta za 2020. godinu. Prema njegovim rečima 35% od ukupnog budžeta biće utrošeno na investicije. Opredeljena su sredstva za izradu Plana detaljne regulacije obilaznice u Sokobanji, za koju je sprovedena javna nabavka i u postupku je realizacija, kao i za izmenu prostornog plana i eksproprijaciju zemljišta.

Planira se i rekonstrukcija i dogradnja vodovodne mreže i izgradnja atmosferske kanalizacije u ulicama Svetozara Markovića, Omladinskoj, Miće Panića, Banjičkoj i ulici Branka Đurića.

‒ Predviđena su sredstva za sanaciju deponije koja je ove godine pravila dosta problema, projekat je završen i početak radova je zakazan za proleće. Ovim ćemo se uhvatiti u koštac sa problemom koji je višedecenijski i sa kojim su se neuspešno borile prethodne vlasti ‒ rekao je Milovanović.

Budžetom za 2020. predviđena su sredstva za nastavak sanacije seoskih puteva i ulica, kao i za investiciono održavanje trotoara.
U sferi socijalne politike budžetom za narednu godinu predviđene su isplate jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnim primanjima, kao i isplata jednokratne pomoći socijalno ugroženim porodicama, nastaviće se sa isplatom jednokratne pomoći za novorođenu decu.

‒ Nastavićemo i sa subvencionisanjem poljoprivredne proizvodnje, ali i sa sufinansiranjem organizacija u oblasti sporta sa teritorije naše opštine, sa posebnim osvrtom na razvoj školskog sporta, kao i sufinansiranjem medija i udruženja građana ‒ dodaje Milovanović.

Deo budžeta za narednu godinu planiran je za poboljšanje materijalnih uslova u školama, predškolskoj ustanovi „Bucko” i Domu zdravlja. Takođe, ove godine je obezbeđena besplatna užina za sve osnovce sa teritorije naše opštine, a u okviru novog budžeta predviđena su sredstva da se sa ovom akcijom nastavi u budućnosti. Ista situacija je i kada je u pitanju javni prevoz putnika na teritoriji naše opštine, pa se novim budžetom planira nastavak finansiranja besplatnog prevoza.

Nacrt budžeta za 2020. godinu biće objavljen na sajtu Opštine Sokobanja i biće dostupan svim građanima na uvid, a u narednih desetak dana biće održana i javna rasprava o budžetu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − seven =