Vladimir Milovanović

OO SNS Sokobanja: Smanjenje poreza na imovinu u 2020. godini

Društvo Politika

Na juče održanoj konferenciji za novinare predsednik OO SNS u Sokobanji, Vladimir Milovanović upoznao je javnost sa odlukama donetim na jučerašnjoj sednici skupštine koje će uticati na visinu poreza na imovinu. U pitanju su odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji Opštine Sokobanja i izmena odluke o visini stope amortizacije za utvrđivanje poreza na imovinu.

‒ Ove odluke u konkretnom slučaju znače manje poreze za sve vrste nepokretnosti u svim zonama na teritoriji Opštine Sokobanja, kako zbog smanjenja prometovanih cena, tako i zbog izmene stope amortizacije koja je povećana sa dosadašnjih 20%, na 40%. Povećanje stope amortizacije zanači umanjenje poreza u 2020. godini ‒ kaže Milovanović.

On je pomenute promene objasnio na primeru kuće od 100 m2, u prvoj zoni, za koju je u 2019. godini poreska obaveza iznosila 8.859 dinara, u 2020. godini biće 7.360 dinara što je umanjenje od 16,92%, dok će za kuću na selu iste kvadrature u 2020. porez iznositi 1.595 dinara umesto ovogodišnjih 1.868 dinara što je umanjenje skoro 15%.

‒ Umanjenje poreza obuhvata i poslovne prostore što je dobra vest i za naše preduzetnike jer će umanjenje poreza u prvoj zoni biti oko 40%. Ove odluke nisu deo predizborne kampanje, već posledica kvalitetnog rada i dobre saradnje sa Vladom Republike Srbije u okviru koje smo realizovali brojne projekte novcem iz državnog budžeta što je otvorilo prostor za ove mere smanjenja poreza ‒ dodaje Milovanović.

 

2 thoughts on “OO SNS Sokobanja: Smanjenje poreza na imovinu u 2020. godini

  1. Poštovani, gde mogu da nađem informaciju o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti na opštini Sokobanja, za podnošenje prijave za porez na imovinu za 2020.godinu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 1 =