Vladimir Milovanović

ОО СНС: Почела исплата једнократне новчане помоћи за сокобањске пензионере са најнижим примањима

Друштво Политика

Владимир Миловановић, председник Опшинског одбора Српске напредне странке на данас одржаној конференцији за новинаре, обавестио је јавност да је почела исплата једнократне новчане помоћи за пензионере са подручја Општине Сокобања, чија примања не прелазе 18.500 динара.

̶ Као што знате локална самоуправа на чијем је челу Српска напредна странка је показала да је политика коју води домаћинска, при чему се води рачуна о свим грађанима општине Сокобања. Овог пута, пратећи пример Владе Рапублике Србије која је пензионерима са најнижим примањима исплатила једнокрану помоћ од 5.000 динара, локална самоуправа Општине Сокобања је донела одлуку да пензионерима чија примања не прелазе 18.500. динара исплати једнократну новчану помоћ у висини од 2.000 динара. За ту сврху опредељена су средства у износу од пет милиона динара и право на ову надокнаду освтарује 2.450 пензионера. Ми смо свесни да тај новац није велики и да он неће решити проблеме са којима се ови људи свакодневно сусрећу, али свакако је мали знак пажње према њима. Ова власт ће у наредном периоду радити на томе да побољша услове живота свих грађана општине Сокобања, кроз реализацију великог броја инвестиција које смо започели и које ћемо завршити у наредном периоду ̶ рекао је Миловановић.

Једнокрана помоћ почела је да се исплаћује почетком ове недеље и она се одвија без проблема када је у питању исплата пензионерима који пензије примају преко банака, међутим због недавног штрајка радника поште, дошло је до застоја у исплати једнократне помоћи пензионерима који пензије примају преко поште. Миловановић истиче да ће, према његовим сазнањима, и то ускоро бити решено и да ће исплата једнокране помоћи пензионерима који пензије примају преко поште, почети наредне недеље.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =