Vladimir Milovanović

OO SNS: Počela isplata jednokratne novčane pomoći za sokobanjske penzionere sa najnižim primanjima

Društvo Politika

Vladimir Milovanović, predsednik Opšinskog odbora Srpske napredne stranke na danas održanoj konferenciji za novinare, obavestio je javnost da je počela isplata jednokratne novčane pomoći za penzionere sa područja Opštine Sokobanja, čija primanja ne prelaze 18.500 dinara.

̶ Kao što znate lokalna samouprava na čijem je čelu Srpska napredna stranka je pokazala da je politika koju vodi domaćinska, pri čemu se vodi računa o svim građanima opštine Sokobanja. Ovog puta, prateći primer Vlade Rapublike Srbije koja je penzionerima sa najnižim primanjima isplatila jednokranu pomoć od 5.000 dinara, lokalna samouprava Opštine Sokobanja je donela odluku da penzionerima čija primanja ne prelaze 18.500. dinara isplati jednokratnu novčanu pomoć u visini od 2.000 dinara. Za tu svrhu opredeljena su sredstva u iznosu od pet miliona dinara i pravo na ovu nadoknadu osvtaruje 2.450 penzionera. Mi smo svesni da taj novac nije veliki i da on neće rešiti probleme sa kojima se ovi ljudi svakodnevno susreću, ali svakako je mali znak pažnje prema njima. Ova vlast će u narednom periodu raditi na tome da poboljša uslove života svih građana opštine Sokobanja, kroz realizaciju velikog broja investicija koje smo započeli i koje ćemo završiti u narednom periodu ̶ rekao je Milovanović.

Jednokrana pomoć počela je da se isplaćuje početkom ove nedelje i ona se odvija bez problema kada je u pitanju isplata penzionerima koji penzije primaju preko banaka, međutim zbog nedavnog štrajka radnika pošte, došlo je do zastoja u isplati jednokratne pomoći penzionerima koji penzije primaju preko pošte. Milovanović ističe da će, prema njegovim saznanjima, i to uskoro biti rešeno i da će isplata jednokrane pomoći penzionerima koji penzije primaju preko pošte, početi naredne nedelje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 14 =