SO

Општински буџет за наредну годину: Реалан и инвестиционо опредељен

Друштво Политика

На данашњој седници Скупштине општине Сокобања усвојен је буџет за 2020. годину којим су планирана приходовна средства у износу од 875 милиона динара. Према речима Исидора Крстића, председника општине, увојени буџет је реалан и инвестиционог је карактера пошто је око 30 посто намењено за инвестиције.

Највише новца биће утрошено за наставак решавања проблема водоснбдевања у оквиру комуналних делатности за шта је издвојено скоро 180 милиона динара. За развој спорта и омладине опредељно је 65 милиона динара који ће, у сарадњи са СРЦ „Подина”, бити утрошени за организовање спортских манифестација и активности. Најављено је у наредној години, као нова активност, организација такмичења у гађању из ваздушне пушке.

SO

За развој пољопривреде издвојено је нешто преко 40 милиона динара који ће бити утрошени на субвенције за развој пољопривредне производње, кроз подстицаје у области говедарства, овчарства, козарства, пчеларства, као и подстицајима у области воћарства.

У туризам ће у 2020. години бити уложено скоро 70 милиона динара који ће бити утрошени на промоцију Сокобање и организацију традиционалних манифестација у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобање.

Усвојени су и планови рада Народне библиотеке „Стеван Сремац”, ЈКП „Напредак”, Туристичке организације, СРЦ „Подина” Центра за социјални рад и СШ „Бранислав Нушић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + nine =