Esport

Одржано прво такмичење у видео-играма: Подељене дипломе и награде

Друштво

На простору општине Сокобања одржано је прво Е-спорт такмичење, а велико интересовање најавило је да ће овакав вид надметања постати традиција. Такмичење у игрању видео игара, тачније Кантер страјка, одржано је крајем марта, а овог викенда најуспешнијима су у сали општине Сокобања уручена признања.

Све екипе су од стране Спортског савеза добиле пехаре, медаље и захвалнице, a Општина Сокобања, као покровитељ, донирала је остале награде. Слушалице је добио сваки члан победничке екипе „Инвалидиˮ, гејмерске мишеве добили су „Смешерсиˮ за освојено друго место, а УСБ меморије и подлоге за миша чланови трећепласиране екипе „Стојанове авангардеˮ.

– Организација је била веома добра. Драго нам је што се пријавио велики број екипа и што смо имали на самом почетку веома тешке противнике који нису из Сокобање, али сва срећа успели смо да их победимо и наставимо даљи ток такмичења – поручили су из победничке екипе „Инвалидаˮ.

Прво место: Екипа "Инвалида"
« од 3 »

По речима једног од организатора, Уроша Живковића, председника Савета за младе Сокобања, прво Е-спорт такмичење протекло је веома успешно.

– Имали смо 12 тимова који су били сачињени од по пет чланова, где су они играли међусобно (Counter Strike Go). Ове године смо због целе корона ситуације морали да организујемо цео турнир онлајн. Међутим, у плану је да наредне године имамо турнир уживо, вероватно у Спортској хали и да буде већи догађај где ће људи моћи да дођу и да уживо играју на самом турниру, тј. да буде у некој офлајн варијанти – рекао је Живковић.

Esport
Победничке екипе добиле су пехаре и награде

Да и у локалној самоуправи имају планове и идеје када је реч о оваквом виду такмичења потврдио је први човек општине Миодраг Николић.

– Драго ми је да смо донели неку новину и да се ради о турниру који се тиче ИТ технологија. Волео бих да следеће године то омасовимо и да такмичење буде у Спортској хали. Да изнајмимо лед панеле. Да то буде пред публиком и да буде већи број људи. С обзиром да је ово први турнир награде су скромне за прва три места. Надам се да ћемо следеће године успети да обезбедимо и много вредније награде – поручио је Николић.

Организатор овог такмичења је Савет за младе, уз подршку Општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =