Епидемије посустаје, вакцинација се захуктава

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 162 активна случаја заразе вирусом ковид-19,што значи мање него протекле недеље. Сазнајемо и да је број првих прегледа у мањем паду, односно ове недеље се ковид амбуланти јавило нешто мање особа са симптомима карактеристичним за ковид. Клиничка слика оболелих је и даље различита и креће се од веома благе до упале плућа која захтева болничко лечење. Као што смо већ објавили Специјална болница „Сокобања” од данас је поново у ковид систему.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања дато је око 5.100 доза вакцине и то првих 3.050 а других доза 2.050. Новина је и то да становници сеоских насеља неће морати да долазе у Сокобању по вакцину, већ ће чланови тима за имунизацију доћи код њих.

Наиме, др Милена Крстић, координаторка за имунизацију, каже да становници свих сеоских насеља наше општине,уколико су заинтересовани да се вакцинишу, могу да направе списак са именом, презименом заинтересоване особе, њеним датумом рођења и бројем телефона и да тај списак доставе сокобањском Дому здравља односно пункту за имунизацију. На основу тих спискова, чланови тима за имунизацију ће изаћи на терен и поделити вакцине.

За становнике саме Сокобање, ревакцинација се и даље обавља на постојећем пункту према распореду који је утврдило Министарство здравља и то од 8 до 15 часова док се од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − three =