Održano humanitarno književno veče Dušana Kovačevića

Društvo Kultura

Meštani i gosti Sokobanje sinoć su u bioskopu „Moravica” imali priliku da uživaju u književnoj večeri našeg velikana pozorišne i filmske scene akademika Dušana Kovačevića.

U organizaciji Dobrotvornog društva „Sava” i Kulturnog centra „Sokobanja” i uz podršku opštine Sokobanja, književno veče Dušana Kovačevića bilo je posvećeno umetnosti ali i humanosti. Svi posetioci sinoć su, u skladu sa svojim mogućnostima, mogli da doniraju novac za meštane kojima je ta pomoć neophodna.

Prema rečima Daliborke Stevanović, direktorke Kulturnog centra „Sokobanja” juče je potpisan i sporazum između ove ustanove kulture, Dobrotvornog društva „Sava” i Zvezdara teatra na čijem čelu se nalazi akademik Dušan Kovačević.

− Očekuje nas jedna divna i plodonosna saradnja u budućnosti, koju smo večeras i ozvaničili − rekla je Stevanović.

Dušan Kovačević kaže da je ovo prvi korak u formiranju jednog tima koji bi stvarao program ne samo tokom leta nego tokom cele godine, a na sceni bi mogle da se odigraju i neke predstave Zvezdara teatra.

− Ova scena je odlična i sala je renovirana i dobra je i za neke kamerne koncerte i  literalne večeri. Sokobanja ima potencijal jer je među najposećenijim banjama u Srbiji, tako da bi bilo dobro da ljudima koji dolaze ovde zbog zdravlja ponudi još nešto − rekao je Kovačević.

Književno veče bilo je posvećeno radu našeg istaknutog akademika koji traje više od pola veka. Deo je bio posvećen pozorišnim predstavama i njegovim pesmama a na kraju su bili prikazani inserti iz čuvenih filmova na kojima je radio.

− Bilo mi je večeras jako prijatno jer ja se u Sokobanji osećam kao kod kuće. Ovde sam skoro 45 godina gost. Tako da pratim razvoj Sokobanje od vremena kada se od Aleksinca do Sokobanje dolazilo makadamskim putem − rekao je Kovačević.

Slobodan Ašković i Dušan Kovačević su Kulturnom centru opštine Sokobanja, poklonili četiri fotografije iz kultnih filmova koje su postavljene i krase hol bioskopa ,,Moravica”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 9 =