Одржано хуманитарно књижевно вече Душана Ковачевића

Друштво Култура

Мештани и гости Сокобање синоћ су у биоскопу „Моравица” имали прилику да уживају у књижевној вечери нашег великана позоришне и филмске сцене академика Душана Ковачевића.

У организацији Добротворног друштва „Сава” и Културног центра „Сокобања” и уз подршку општине Сокобања, књижевно вече Душана Ковачевића било је посвећено уметности али и хуманости. Сви посетиоци синоћ су, у складу са својим могућностима, могли да донирају новац за мештане којима је та помоћ неопходна.

Према речима Далиборке Стевановић, директорке Културног центра „Сокобања” јуче је потписан и споразум између ове установе културе, Добротворног друштва „Сава” и Звездара театра на чијем челу се налази академик Душан Ковачевић.

− Очекује нас једна дивна и плодоносна сарадња у будућности, коју смо вечерас и озваничили − рекла је Стевановић.

Душан Ковачевић каже да је ово први корак у формирању једног тима који би стварао програм не само током лета него током целе године, а на сцени би могле да се одиграју и неке представе Звездара театра.

− Ова сцена је одлична и сала је реновирана и добра је и за неке камерне концерте и  литералне вечери. Сокобања има потенцијал јер је међу најпосећенијим бањама у Србији, тако да би било добро да људима који долазе овде због здравља понуди још нешто − рекао је Ковачевић.

Књижевно вече било је посвећено раду нашег истакнутог академика који траје више од пола века. Део је био посвећен позоришним представама и његовим песмама а на крају су били приказани инсерти из чувених филмова на којима је радио.

− Било ми је вечерас јако пријатно јер ја се у Сокобањи осећам као код куће. Овде сам скоро 45 година гост. Тако да пратим развој Сокобање од времена када се од Алексинца до Сокобање долазило макадамским путем − рекао је Ковачевић.

Слободан Ашковић и Душан Ковачевић су Културном центру општине Сокобања, поклонили четири фотографије из култних филмова које су постављене и красе хол биоскопа ,,Моравица”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + five =