Održana trka „Hard Enduro Sokobanja 2018”

Sport

Pobednik trke „Hard Enduro Sokobanja 2018”, koja je održana za vikend, u najtežoj klasi „A” (profesionalna kategorija) je Miloš Radojičić iz Banje Vrujci. Miloš se ovim sportom aktivno bavi poslednjih pet godina i kaže da nije očekivao da će zauzeti baš prvo mesto jer je bila jaka konkurencija.

Prvi u klasi „B” (ekspert kategorija) je Dalibor Kujundžić iz Subotice. Kujundžić motore voli od malena, a ovim sportom se intenzivno bavi četiri godine. On je oduševljen stazama u Sokobanji i ističe da nije zažalio ni momenta, što je čak sa severa zemlje došao da se takmiči, kao i da će vrlo rado dolaziti i narednih godina.

Goran Cvetanović iz Smedereva, zauzeo je prvo mesto u klasi „C” (hobi kategorija).

– Hobi kategorija je za nas malo starije, koji volimo prirodu i druženje, a nemamo kondiciju kao mlađi učesnici – rekao je Cvetanović i dodao da je staza za „C” kategoriju bila odmerena tako da je bilo zadovoljstvo voziti je.

Jedina dama, koja je učestvovala u trci je mlada Minja Cvetanović iz Smedereva, koja se ovim ekstremnim sportom intenzivno bavi poslednje dve godine i takmiči se u „C” klasi koja je svuda u svetu, prilagođena rekreativcima, ali i nežnijem polu.

Prema rečima organizatora Igora Markovića, ovogodišnja trka je bila odlična, neki su malo lutali, što je normalno u ovom sportu, ali su svi uspešno na kraju stigli do cilja.

– Sokobanja ima prelepe predele, takmičari su oduševljeni prirodom i podlogom koja je specifična i jedinstvena u Srbiji – istakao je Marković. On se ujedno zahvalio čelnicima Opštine Sokobanja, bez čije velike podrške i pomoći trka ne bi ni mogla biti održana.

Trka Hard Enduro Sokobanja 2018, u organizaciji Moto udruženja „Kentaur” trajala je dva dana. Prvog dana vožene su staze koje se nalaze na izletištu „Lepterija”, a drugog po planinini „Ozren”. Ovo je druga godina zaredom, kako se ova atraktivna trka održava u Sokobanji, a prema rečima organizatora u planu je da naredne godine ona preraste u trku međunarodnog karaktera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − one =