Помоћ са свих страна за Јована Николића из Врмџе

Друштво

Тужна судбина Јована Николића из Врмџе, који након смрти оца у априлу месецу, живи сам у трошној кући без струје недавно је доспела у јавност када су готово сви медији у Србији објавили причу о овом дечаку. Убрзо након тога почели су да се јављају непознати донатори и људи доброг срца. Јовану је уведена струја и почела је изградња нове куће од чврстог материјала. Готово свакодневно пакети са храном и одећом стижу на адресу овог дечака.

   

Пре неколико недеља Јована је посетила делегација из Бољевца на челу са председником општине Бољевац Др Небојшом Маријановићем, поред њега делегацију су чинили и заменик председника општине Жанко Видаковић и Ратко Гашић, власник фирме „Уни мер” који су Јовану донели нов фрижидер.

– Општина Сокобања је одавно упозната са проблемима породице Николић. У сарадњи са Центром за социјални рад у више наврата смо помагали Јовану. Данас смо у сарадњи са ЈП ′Зеленило′ доставили око шест кубних метара огревног дрвета а у договору са Јованом у наредном периоду ћемо помагати шта год буде било потребно – каже Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања.

Он је додао и да на територији општине Сокобања постоји још социјално угрожених породица којима се помаже и да је локална самоуправа значајно повећала средства која су преко Центра за социјални рад усмерена за те намене.

2 thoughts on “Помоћ са свих страна за Јована Николића из Врмџе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + fourteen =