Одржана промоција зборника „Јутро над Озреном”

Друштво Култура

Промоција 18. зборника Књижевног клуба „Соколово перо” под називом „Јутро над Озреном” и додела награда најбољима, одржана је јуче у згради старе школе. Пре почетка промоције присутни су минутом ћутања одали почаст недавно преминулом књижевнику, оснивачу и дугогодишњем председнику сокобањских књижевних клубова Хранимиру Милојковићу.

Издавач зборника „Јутро над Озреном” је Народна библиотека „Стеван Сремац” и садржи награђене, похваљене, одабране песме као и песме ван конкуренције са 18. Међународног конкурса поезије на који се пријавило 110 аутора из Србије и региона. У ужи избор уврштено је 60 песама од којих је стручни жири изабрао најбоље, сазнајемо од Александре Милојевић председнице КК „Соколово перо”.

Прву награду освојила је песма „Јутро над Озреном”, аутора Ратка Ралета Белића из Суботице. Другу награду освојила је песма „Бране ме песме” аутора Милорад Мића Цветковић из Ниша и са песмом „Бране ме песме” освојио је другу награду, док је трећа награда додељена песми „Чујем како срце корача тишином” аутора Милада Обреновића из Рогатице из Републике Српске.

Књижевни клуб „Соколово перо” постоји од 2002. године и тренутно има 23 члана. Поред зборника „Јутро над Озреном”, у оквиру годишњих активности овог клуба, који постоји дуже од две деценије, је и конкурс „Биљобер”, зборник радова чланова под називом „Сокобањски предели душе” као и зборник радова учесника манифестације „Сокобањски вез”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =