Одржана седница Скупштине – још новца за инвестиције

Политика

На данас одржаној седници Скупштине општине Сокобања нашло се 9 тачака. Највише пажње и времена било је усмерено на прву тачку дневног реда, трећег ребаланса буџета општине Сокобања. Према речима др Миодрага Николића, председника општине Сокобања, поновном провером планова рада јавних установа и предузећа појавио се вишак средстава која ће бити утрошена на инвестиције. Конкретно, део новца ће бити опредељен за израду пројектно техничке документације за реконструкције неких улица као и израду пројектно техничке документације за изградњу топловода код школе, уређење дечијег игралишта и реконструкцију и изградњу канализације и атмосферске канализације у неким улицама где она не постоји или није адекватна. Део новца биће утрошен на проширење Аква парка. Такође, у плану је куповина имовине предузећа „Слемен“ у стечају у селима Блендија и Богдинац која би била преуређена у социјалне станове.

У наредном периоду, ако временске прилике дозволе, наставиће се уградња 6000 кубика гребаног асфалта по селима са комплетном механизацијом што подразумева коришћење финишера, грејдера и ваљка.

Усвојени су програми одржавања јавних зелених површина и излетишта на територији општине Сокобања у 2021. години, одржавања јавне расвете у Сокобањи и програма радова на одржавању општинских путева, градских улица и хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације ЈП „Зеленило“, као и програм одржавања, реконструкције и изградње кишне (атмосферске) и фекалне канализације у Сокобањи за 2021. годину и програма радова на одржавању градске чистоће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =