Opstina

Миодраг Николић председник Привременог органа општине Сокобања

Друштво Политика

Сокобања је једна од 64 локалних самоуправа у којима је распуштена скупштина и уведен Привремен орган на чијем је челу досадашњи председник општине Миодраг Николић.

У локалној самоуправи Сокобања укинути су сви органи власти и извршни органи локалне самоуправе , а до конституисања Скупштине општине Сокобања и избора председника општину ће водити Привремени орган на челу са Миодрагом Николићем, према Решењу о именовању председника и чланова Привременог органа општине Сокобања. За чланове су изабрани Владимир Миловановић, Драган Младеновић, Томислав Манић и Снежана Радовановић.

Привремени орган има председника и четири члана, а Влада при формирању, како стоји у Закону о локалној самоуправи, треба да води рачуна о политичком и националном саставу распуштене скупштине јединице локалне самоуправе.

Привремени орган обавља текуће и неодложне послове из надлежности скупштине и извршних органа јединице локалне самоуправе до конституисања скупштине и избора извршних органа јединице локалне самоуправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + fifteen =