Тестирање за женску пионирску репрезентацију обављено јуче у Сокобањи

Друштво Спорт

У школској спортској сали у Сокобањи, јуче је обављено тестирање одбојкашица 2009. годиште и млађих из одбојкашких клубова Зајечарског и Борског региона, за женску пионирску репрезентацију. Према речима Немање Зекића селектора пионирске репрезентације Србије, ово је било деветнаесто тестирање по реду кроз које су прошле 500 девојчице из разних одбојкашких клубова широм Србије. Након Сокобање до краја ове године биће тестиране одбојкашице у Нишу, Врању и Београду.

− Обилазимо читаву Србију, упознајемо девојчице и стичемо увид у њихово знање и таленте. Трудимо се да препознамо потенцијале које не можемо тако лако да  видимо на утакмицама. Наш основни циљ је да нађемо нове будуће олимпијске шампионе, девојчице које према својим физичким предиспозицијама и таленту обећавају да ће једног дана моћи да наступе за сениорску репрезентацију. Оно што очекује женску пионирску репрезентацију у наредне две године јесте пре свега квалификација за европско и светско првенство, које је прошле године уведено прву пут и за девојчице млађе од 17 година − рекао је Зекић.

Милош Крстић, тренер ОК „Озрен”, каже да је изузетна част што је селектор пионирске репрезентације Србије са својим тимом у Сокобањи, где ће уз помоћ тестирања покушати да пронађу неке нове младе таленте и уједно видети, какви су услови за развој овог спорта у нашем месту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 1 =