Vrmdžila

„Врмџила 2020”: Врмџарастом и врмџеном стазом до циља

Друштво

Планинарска акција „Врмџила 2020”, ове године седма по реду, биће одржана у суботу 14. марта у Врмџи. Овогодишњи организатор ПД „Оштра чука”, донео је одлуку да акција носи име „У част планинарске слободе и достојанства”. Планинарима ће на располагању бити две стазе, „врмџена” и „врмџараста”. Дужина врмџарасте стазе износи девет километара, док је врмџена стаза дугачка око 15 километара. На стази ће бити водичи ПД „Оштра чука” обележени флуоресцентним прслуцима. Стаза је обележена планинарским ознакама и намењена је свим старосним категоријама.

Акција ће се одвијати лаганим темпом. Краћа (врмџараста) стаза има 213 метара успона и 232 метара силаска. Дужа (врмџена) стаза има 389 метара успона и 407 силаска. На локацији Латин – град је обезбеђен бесплатан ручак за све планинаре – посан пасуљ (обавезно понети прибор за ручак – чинија, кашика, тањирић за салату).

Vrmdžila
Фото из архиве

За све планинаре је обезбеђен печат акције. На самом крају биће додељене захвалнице учесницима, а припремљен је и културно-уметнички програм.

̶ Акција ‘Врмџила 2020’ и ове године се бави хуманитарном акцијом ‘Чепенинг’ где сакупљамо чепове за куповину инвалидских колица за малишане којима је тај вид помоћи неопходан. Акција се спроводи тако што ће сваки планинар ‘платити’ пасуљ једним пластичним чепом ̶ каже Младен Антић, председник друштва и додаје да је организован аутобус из Сокобање који на дан акције полази у 8:30 са сокобањске аутобуске станице.

Пријаве за учешће у акцији још увек трају преко фејсбук старнице ПД „Оштра чука” или контактирањем председника Младена Антића на број телефона 064/92 02 909.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =