uveče-sa-knjizevene-vecer i

Одржана промоција 14. Зборника „Јутро над Озреном”

Друштво Култура

У великој галерији легата у петак, 16. августа, одржана је промоција зборника „Јутро над Озреном” и уручене су награде и похвале најбољим песницима. Чланови трочланог жирија у саставу: председник жирија Братислав Милановићи и чланови Слађана Милијић и Радомир Милојковић за најбољу песму прогласили су „Улица липа” аутора Љубомира О. Вујовића из Београда. Другу награду освојила је песма „Гејзир” Тање Милутиновић из Београда, а трећу песма „Двоје” песникиње Биљане Роловић такође из Београда. Најбољи песници, поред новчаних награда, награђени су и уметничким сликама и књигама.

Žiri zbornik-promocija

Књижевни клуб „Соколово Перо” основан је 2002. године, а ово је четрнаеста година заредом како се штампа и објављује зборник песама „Јутро над Озреном”. У овогодишњем зборнику представљене су песме највећег броја песника до сада.

Након промоције зборника чланови КК „Соколово перо” одржали су још једно успешно књижевно вече у атријуму Завичајног музеја са гостима из Београда, Вишеграда, Зрењанина и Смедеревске Паланке. Програм је водио професор српског језика и књижевности Славиша Јевтић. Стихове су говорили чланови Књижевног клуба „Соколово перо”: Бојана Антанасковић, Софија Вељковић, Ковиљка Ристић, Голуб Миладиновић, Иван Николић. Зоран Ристић из Сокобање је учествовао у музичком делу програма.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =