Награђени најуспешнији ученици: Уна ђак генерације, Александар најбољи спортиста

Друштво

На свечаности која је јуче одржана у сали Биокопа „Моравицаˮ награђени су најуспешнији ученици који су ове године завршили сокобању школу „Бранислав Нушићˮ. Титулу ученика генерације понела је Уна Антонијевић, док је за спортисту генерације проглашен Александар Пејовић. Захвалнице и похвале додељене су и осталим ученицима који су, по речима директорке школе, изашли из оквира редовне школске клупе својим ангажовањем и учешћем на такмичењима и разним манифестацијама које школа организује.

Уна Антонијевић, ђак генерације и Александар Пејовић, спортиста генерације; Фото: К. Ђ.

Она каже да пут ове генерације кроз средњу школу није био нимало лак, због околности у којима су похађали наставу.

– Они су уписали школу у време короне када нису имали наставу сваког дана, комбиновану наставу, али су превазишли све те препреке и ево на прагу су да крену даље – рекла је директорка Ана Милићевић.

Туристичко хотелијерски техничар
Гимназијалци
Економски техничар
Туристичко хотелијерски техничар

По њеним речима, запослени у школи радују се свакој новој генерацији која дође, а онда их испраћају са надом да су стекли довољно самопоуздања, знања и вештине да наставе да корачају успешно кроз живот. Својим ђацима поручила је и да треба да буду поносни што су били ученици Средње школе „Бранислав Нушићˮ.

– Већ је дуже време познато да из ове школе излазе ученици који су спремни за даље изазове, веома често нам се јављају као успешни студенти, лекари и инжењери и у другим пословима. Јављају нам се и као кувари у престижним ресторанима и неким егзотичним местима – навела је директорка која се захвалила и Културном центру Сокобања и Спортском центру „Подинаˮ што су помогли организовање свечане доделе.

Најбољи ученици добили су и бесплатне карте за Аква парк које им је даривао Спортско рекреативни центар „Подинаˮ.

Ове године школовање је завршило 80 ђака, који су похађали четири одељења, три у четворогодишњем трајању, (гимназија, економски техничар и туристичко хотелијерски техничар) и једно комбиновано одељење на трећем степену, кувар и трговац.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =