uveče-sa-knjizevene-vecer i

Održana promocija 14. Zbornika „Jutro nad Ozrenom”

Društvo Kultura

U velikoj galeriji legata u petak, 16. avgusta, održana je promocija zbornika „Jutro nad Ozrenom” i uručene su nagrade i pohvale najboljim pesnicima. Članovi tročlanog žirija u sastavu: predsednik žirija Bratislav Milanovići i članovi Slađana Milijić i Radomir Milojković za najbolju pesmu proglasili su „Ulica lipa” autora Ljubomira O. Vujovića iz Beograda. Drugu nagradu osvojila je pesma „Gejzir” Tanje Milutinović iz Beograda, a treću pesma „Dvoje” pesnikinje Biljane Rolović takođe iz Beograda. Najbolji pesnici, pored novčanih nagrada, nagrađeni su i umetničkim slikama i knjigama.

Žiri zbornik-promocija

Književni klub „Sokolovo Pero” osnovan je 2002. godine, a ovo je četrnaesta godina zaredom kako se štampa i objavljuje zbornik pesama „Jutro nad Ozrenom”. U ovogodišnjem zborniku predstavljene su pesme najvećeg broja pesnika do sada.

Nakon promocije zbornika članovi KK „Sokolovo pero” održali su još jedno uspešno književno veče u atrijumu Zavičajnog muzeja sa gostima iz Beograda, Višegrada, Zrenjanina i Smederevske Palanke. Program je vodio profesor srpskog jezika i književnosti Slaviša Jevtić. Stihove su govorili članovi Književnog kluba „Sokolovo pero”: Bojana Antanasković, Sofija Veljković, Koviljka Ristić, Golub Miladinović, Ivan Nikolić. Zoran Ristić iz Sokobanje je učestvovao u muzičkom delu programa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + ten =