Održana peta sednica Skupštine opštine Sokobanja

Društvo Politika

Juče je u specifičnim uslovima, a uz poštovanje svih mera bezbednosti zbog pandemije kovid-19, održana peta redovna sednica Skupštine opštine Sokobanja. Na dnevnom redu našlo se 17 tačaka koje su odbornici većinom glasova usvojili.

Prema rečima Vladana Petkovića, predsednika Skupštine opštine Sokobanja, najviše diskusije je izazvao izveštaj o izvršenju budžeta opštine Sokobanja za period od 01.01.2020. do 30.09.2020. Odbornici su većinom glasova usvojili i odluku o stavljanju van snage Odluke o pravu na jednokratnu pomoć za vantelesnu oplodnju s obzirom da je te troškove sada preuzela država.

 

Međutim, Petković ističe da je u planu da opština Sokobanja u narednoj budžetskoj godini obezbedi sredstva kojima će se finansirati pripremni programi koji prethode vantelesnoj oplodnji. Odbornici su na juče održanoj sednici potvrdili i mandat novoj odbornici socijalističke partije Srbije Sanji Lazić, jer je na prošloj sednici potvrđena ostavka Žike Miloševića iz Vrbovca.

– Predlog Rešenja o isknjiženju nefinansijske imovine i Predlog Pravilnika o isknjiženju imovine u pripremi, su dve odluke gde bi valjalo napomenuti da se radi o odlukama koje su nastavak akcionog plana za upis opštinske imovine u poslovne knjige opštine Sokobanja. U protekle dve godine je u katastar uspešno i u velikom procentu upisan deo opštinske imovine i sada je potrebno tu istu imovinu uneti i u poslovne knjige. Pred odbornicima su se našli i iveštaji JKP „Napredak“ i JP „Zelenilo“ u okviru kojih je bilo dosta pitanja, ali i zamerki upućenih ovim preduzećima od strane odbornika u vezi vodosnabdevanja i završetka radova na vodovodnoj mreži – kaže Petković.

Pred odbornicima se juče našao i izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za članove Saveta mesnih zajednica Sokobanja, Levovik i Vrmdža koji su održani 4.10.2020. Izbori su održani za dva nedostajuća člana Saveta mesne zajednice Sokobanja, jednog člana Mesne zajednice Levovik i tri člana Mesne zajednice Vrmdža na ukupno 11 biračkih mesta, od toga osam u Sokobanji, jednom u Levoviku i dva u Vrmdži.

Sednica je održana u velikoj sali Skupštine opštine iznad „Vatrogasnog“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =