Održana manifestacija „Pesnički vezˮ

Kultura

Povodom sedamnaestog rođendana KK „Sokolovo peroˮ u subotu je u galeriji legatu održana manifestacija „Pesnički vez 2019ˮ. Ovo je manifestacija takmičarskog karaktera, koju treću godinu za redom organizuje KK „Sokolovo peroˮ, uz pomoć Narodne biblioteke „Stevan Sremacˮ.

Žiri u sastavu Slobodan Stanković i Rade Dimitrijević, prvu nagradu dodelio je Borisavu Blagojeviću za pesmu „Samo pesnik možeˮ, drugu nagradu osvojila je pesma „Međeˮ, pesnikinje Svetlane Biorac Matić a treću pesma „Teče vodaˮ, autora Miodraga Radivojevića.

‒ Ono što mi je posebno drago je da su manifestaciji prisustvovali književni klubovi iz čitave Srbije sa kojim sarađujemo već duže od jedne decenije. Takođe mi je posebno drago što su u revijalnom delu učestvovali i Miloš Veljković predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinovićˮ i Stefan Stojadinović član istog udruženja jer smo na ovaj način i na moje zadovoljstvo uspostavili lepu saradnju kakva dolikuje pesnicima ovog kraja – rekla je Slađana Milijić predsednica KK „Sokolovo peroˮ.

Manifestaciji su prisustvovali književni klubovi „Dušan Matićˮ, „Velimir Rajićˮ, „Literaˮ, Književni umetnički klub „Pero amateraˮ, „Prejaka rečˮ, Udruženje književnika „Stojan Živadinovićˮ, „Moravski Tokoviˮ i „Glas korenaˮ.

U revijalnom delu programa učestvovali su članovi književnog kluba „Sokolovo peroˮ i članovi udruženja književnika „Stojan Živadinovićˮ, Miloš Veljković i Stefan Stojadinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 13 =