ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SOKOBANJA – Danijela Vasiljević predsednica skupštine Miodrag Nikolić ponovo predsednik opštine

Društvo Politika

Konstitutivna sednica opštine Sokobanja na kojoj su verifikovani mandati 25 odbornika održana je juče. Na početku sednicom je predsedavao Miodrag Milijić kao najstariji odbornik u ovom sazivu.

Nakon polaganja zakletve u kojoj su se odbornici obavezali da će svoju dužnost obavljati savesno i odgovorno u korist građana opštine Sokobanja, za predsednika skupštine izabrana je Danijela Vasiljević iz Srpske napredne stranke, koja je najpre svima čestitala Savindan.

Danijela Vasiljević i Miodrag Milijić

– Veoma sam zadovoljna onime što sam danas videla u Skupštini jer dugo nije bila ovako raznolika. Očekujem vrlo konstruktivnu raspravu, odlične predloge sa svih strana uz poštovanje pre svega poslovnika, Statuta ove opštine i etičkog kodeksa – istakla je Vasiljević.

Funkciju zamenice predsednice Skupštine opštine Sokobanja vršiće Snežana Radovanović iz Socijalističke partije Srbije. Na ovu funkciju kandidovala je skupštinska većina, a izabrana je tajnim glasanjem.

– Pre svega želim da se zahvalim svim građanima koji su glasali za listu SPS „Ivica Dačić premijer Srbijeˮ. Mi smo postigli dogovor sa koalicionim partnerima Srpskom naprednom strankom i u skladu sa tim dogovorm, iskustvom i kapacitetom, dobili smo mesto zamenika predsednika Skupštine i u tom smislu imam iskustva i prihvatila sam da obavljam ovu funkciju – rekla je između ostalog Radovanović.

Funkciju sekretara SO Sokobanja obavljaće Sonja Stefanović, tako da će u naredne četiri godine Skupštinu u opštini Sokobanja voditi dame.

Sonja Petrović (desno)

Na današnjoj sednici izabrani su i izvršni organi vlasti. Na predlog predsednice Skupštine opštine za predsednika opštine Sokobanja, tajnim glasanjem, izabran je dosadašnji predsednik dr Miodrag Nikolić sa liste SNS „Aleksandar Vučić Sokobanja ne sme da stane”. Na njegov predlog Skupština je za zamenika predsednika opštine izabrala Vladimira Milovanovića koji je takođe i u prošlom sazivu bio na ovoj funkciji. Reizabrani predsednik Nikolić najpre se zahvalio svima koji su dali podršku listi na kojoj se nalazio.

– Ono što mogu da obećam građanima to je da će moja vrata i u narednom, kao i u prethodnom periodu biti otvorena za sva pitanja i sve predloge, kako bismo završili započetoi radili još bolje. U narednom periodu krenuće realizacija kapitalnih projekata započetih u prethodnom periodu, stvorićemo uslove za zapošljavanje mladih ljudi, dovođenjem investitora i nastavićemo sa unapređivanjem prosvete i zdravstva. I to ćemo nastaviti u narednom periodu uz pomoć svih građana, kao i do sada. – rekao je Nikolić.

Danas su imenovana i pet članova Opštinskog veća opštine Sokobanja od toga četvoro na stalnom radu: Bojan Stojčić koji će biti zadužen za upravu, propise, imovinu i sport, Toplica Janković zadužen za kontrolu i koordinaciju rada javnih preduzeća, lokalni ekonomski razvoj, urbanizam i privredu, Jelena Vasiljević Milosavljević zadužena za zdravstvo, prosvetu, socijalnu politiku i verske zajednice, Ana Milanović zadužena za kulturu, turizam, omladinu i informisanje i Aca Đokić zadužen za poljoprivredu, razvoj sela i funkcionisanje mesnih zajednica.

 

Konstitutivnoj sednici Skupštine prisustvovala je i Olivera Denić, kandidat za narodnog poslanika liste SNS „Aleksandar Vučić –Srbija ne sme da staneˮ koja će našu opštinu predstavljati u budućem sazivu Narodne skupštine.

Olivera Denić

Tanja Nikolić šefica odborničke grupe „Zajedno za Sokobanjuˮ nakon što je svima čestitala Savindan za govornicom je na početku Skupštine iznela primedbu jer je sednica zakazana baš u vreme kada je obavljano sečenje kolača u dve obrazovne ustanove.

– Druga stvar za koju smo se mi založili danas kao odbornička grupa je da sve sednice budu javne, ono što je naš predlog je da se radi uživo prenos preko sajta opštine Sokobanja kako bi svi građani dobili informaciju o tome šta se radi na sednicama skupštine i kako se donose odluke u njihovo ime jer smo svi ovde predstavnici građana opštine Sokobanja – rekla je između ostalog Nikolić.

Reizabrani predsednik Nikolić se složio sa odbornicom Nikolić, kada je prenos sednice u pitanju i rekao je da će sa službom zaduženom za to videti koji je najbolji način da se taj prenos redovno vrši kako bi građani imali uvid u rad Skupštine u narednom periodu.

Grupa građana „Preobraženjeˮ se prvi put pojavila na političkoj sceni Sokobanje i Miodrag Gavrilović šef poslaničke grupe kaže da su zadovoljni brojem osvojenih mandata. Gavrilovi je takođe izrazio nezadovoljstvo jer je sednica zakazana na dan Svetog Save.

– Pored toga nismo dobili odgovor na pitanje zašto je bivši a i novi predsednik opštine podneo ostavku jer znate kad neko podnese ostavku, nelogično je da ponovo bude kandidat za to mesto jer se ostavka podnosi iz određenog razloga – rekao je između ostalog Gavrilović.

Da podsetimo,na decembarskim izborima od 25 odborničkih mesta Srpska napredna stranka je osvojila 14 mandata, lista „Zajedno za Sokobanjuˮ četiri, Grupa građana „Preobraženjeˮ četiri mandata, Socijalistička partija Srbije tri i jedan mandat osvojila je Srpska koalicija „NADAˮ.

O konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sokobanja možete pogledati i u video prilogu na našem Youtube kanalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + twelve =