Киша није спречила хуманост

Друштво

Упркос лошем времену, односно киши која је падала током већег дела дана, летња акција добровољног давања крви забележила је солидан одзив. Крв је дало укупно 111 давалаца.

– Број добровољних давалаца ове године у оквиру јулске акције јесте нешто мањи него ранијих година, али занемарљиво – каже Милица Миленковић, секретар Црвеног Крста Сокобања и додаје да јој је посебно драго што су хумани људи, упркос киши која је падала готово све време трајања акције дошли и дали драгоцену течност за оне којима је преко потребна.

Иначе, летња акција добровољног давања крви која је у Сокобањи данас одржана на два пункта, у аутобусу у центру и у просторијама старе школе, већ по традицији бележи добар одзив јер се мештанима обично прикључе и туристи који су овде на одмору.

Са друге стране, летње акције у већини других места која, за разлику од Сокобање нису туристичка, због одласка грађана на одмор, нису стабилне као оне током јесењег и пролећног периода.

– Зато је врло битно да се управо током летњих месеци ангажујемо у што већој мери како бисмо прикупили довољне јединице крви јер крв треба да чека пацијента а не пацијент крв – додаје Миленковић.

Наредна акција добровољног давања крви биће одржана већ наредног месеца, тачније 9. августа у аутобусу, који ће бити паркиран у самом центру Сокобање испред „Милошевог Конака“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 8 =