ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СОКОБАЊА – Данијела Васиљевић председница скупштине Миодраг Николић поново председник општине

Друштво Политика

Конститутивна седница општине Сокобања на којој су верификовани мандати 25 одборника одржана је јуче. На почетку седницом је председавао Миодраг Милијић као најстарији одборник у овом сазиву.

Након полагања заклетве у којој су се одборници обавезали да ће своју дужност обављати савесно и одговорно у корист грађана општине Сокобања, за председника скупштине изабрана је Данијела Васиљевић из Српске напредне странке, која је најпре свима честитала Савиндан.

Данијела Васиљевић и Миодраг Милијић

– Веома сам задовољна ониме што сам данас видела у Скупштини јер дуго није била овако разнолика. Очекујем врло конструктивну расправу, одличне предлоге са свих страна уз поштовање пре свега пословника, Статута ове општине и етичког кодекса – истакла је Васиљевић.

Функцију заменице председнице Скупштине општине Сокобања вршиће Снежана Радовановић из Социјалистичке партије Србије. На ову функцију кандидовала је скупштинска већина, а изабрана је тајним гласањем.

– Пре свега желим да се захвалим свим грађанима који су гласали за листу СПС „Ивица Дачић премијер Србијеˮ. Ми смо постигли договор са коалиционим партнерима Српском напредном странком и у складу са тим договорм, искуством и капацитетом, добили смо место заменика председника Скупштине и у том смислу имам искуства и прихватила сам да обављам ову функцију – рекла је између осталог Радовановић.

Функцију секретара СО Сокобања обављаће Соња Стефановић, тако да ће у наредне четири године Скупштину у општини Сокобања водити даме.

Соња Петровић (десно)

На данашњој седници изабрани су и извршни органи власти. На предлог председнице Скупштине општине за председника општине Сокобања, тајним гласањем, изабран је досадашњи председник др Миодраг Николић са листе СНС „Александар Вучић Сокобања не сме да стане”. На његов предлог Скупштина је за заменика председника општине изабрала Владимира Миловановића који је такође и у прошлом сазиву био на овој функцији. Реизабрани председник Николић најпре се захвалио свима који су дали подршку листи на којој се налазио.

– Оно што могу да обећам грађанима то је да ће моја врата и у наредном, као и у претходном периоду бити отворена за сва питања и све предлоге, како бисмо завршили започетои радили још боље. У наредном периоду кренуће реализација капиталних пројеката започетих у претходном периоду, створићемо услове за запошљавање младих људи, довођењем инвеститора и наставићемо са унапређивањем просвете и здравства. И то ћемо наставити у наредном периоду уз помоћ свих грађана, као и до сада. – рекао је Николић.

Данас су именована и пет чланова Општинског већа општине Сокобања од тога четворо на сталном раду: Бојан Стојчић који ће бити задужен за управу, прописе, имовину и спорт, Топлица Јанковић задужен за контролу и координацију рада јавних предузећа, локални економски развој, урбанизам и привреду, Јелена Васиљевић Милосављевић задужена за здравство, просвету, социјалну политику и верске заједнице, Ана Милановић задужена за културу, туризам, омладину и информисање и Аца Ђокић задужен за пољопривреду, развој села и функционисање месних заједница.

 

Конститутивној седници Скупштине присуствовала је и Оливера Денић, кандидат за народног посланика листе СНС „Александар Вучић –Србија не сме да станеˮ која ће нашу општину представљати у будућем сазиву Народне скупштине.

Оливера Денић

Тања Николић шефица одборничке групе „Заједно за Сокобањуˮ након што је свима честитала Савиндан за говорницом је на почетку Скупштине изнела примедбу јер је седница заказана баш у време када је обављано сечење колача у две образовне установе.

– Друга ствар за коју смо се ми заложили данас као одборничка група је да све седнице буду јавне, оно што је наш предлог је да се ради уживо пренос преко сајта општине Сокобања како би сви грађани добили информацију о томе шта се ради на седницама скупштине и како се доносе одлуке у њихово име јер смо сви овде представници грађана општине Сокобања – рекла је између осталог Николић.

Реизабрани председник Николић се сложио са одборницом Николић, када је пренос седнице у питању и рекао је да ће са службом задуженом за то видети који је најбољи начин да се тај пренос редовно врши како би грађани имали увид у рад Скупштине у наредном периоду.

Група грађана „Преображењеˮ се први пут појавила на политичкој сцени Сокобање и Миодраг Гавриловић шеф посланичке групе каже да су задовољни бројем освојених мандата. Гаврилови је такође изразио незадовољство јер је седница заказана на дан Светог Саве.

– Поред тога нисмо добили одговор на питање зашто је бивши а и нови председник општине поднео оставку јер знате кад неко поднесе оставку, нелогично је да поново буде кандидат за то место јер се оставка подноси из одређеног разлога – рекао је између осталог Гавриловић.

Да подсетимо,на децембарским изборима од 25 одборничких места Српска напредна странка је освојила 14 мандата, листа „Заједно за Сокобањуˮ четири, Група грађана „Преображењеˮ четири мандата, Социјалистичка партија Србије три и један мандат освојила је Српска коалиција „НАДАˮ.

О конститутивној седници Скупштине општине Сокобања можете погледати и у видео прилогу на нашем Youtube каналу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 16 =